Viure en llars eficients per estalviar energia i contribuir a canviar l’actual model energètic per un altre més respectuós amb el medi ambient és el repte que planteja “Cases amb energia” , una exposició que recorrerà diferents equipaments municipals i espais oberts al públic de tot Catalunya al llarg del 2014. De moment, es podrà visitar fins al 11 d’abril a La Fàbrica del Sol, un equipament municipal de referència a Barcelona en matèria d’energies renovables, medi ambient urbà i sostenibilitat. El proper dimecres 5 de març, a les 18 hores, Dia mundial de l’eficiència energètica, es farà un recorregut per l’exposició de la mà d’un expert en eficiència energètica de la cooperativa Celobert i d’una educadora de la cooperativa Nusos.

▪ Quin grau d’eficiència energètica tenen les nostres llars?
▪ Quines millores podem aplicar perquè siguin més eficients?
▪ Com han de ser aquestes millores perquè siguin respectuoses amb el medi ambient?

“Cases amb energia” és molt més que un aparador de propostes i conceptes energètics, ja que posa el públic davant de situacions reals. Els visitants fan un recorregut pels diferents espais d’un habitatge, poden analitzar les dades que es mostren i respondre a les preguntes formulades a l’inici de l’exposició. A més de resoldre casos pràctics, el recorregut que fan els visitants permet conèixer què influeix en l’estalvi energètic i el confort d’una llar o com poden millorar l’eficiència energètica de casa. L’exposició, a més, aborda directament una de les principals causes que provoquen la pobresa energètica: la insuficient qualitat de les llars.

“Cases amb energia” és una exposició itinerant, d’interès ciutadà, que vol recórrer durant 2014 el màxim de municipis de Catalunya per conscienciar de la importància de viure en llars energèticament eficients.

Call Now Button