El preu de l’habitatge va registrar en el segon trimestre de l’any una pujada del 0,8% enfront del mateix període de l’any anterior, fet que suposa la primera evolució anual positiva des del primer trimestre del 2008. Segons el Índex de Preus d’Habitatge de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el preu de l’habitatge nou va pujar un 1,9%, mentre que el de la usada ho va fer un 0,2%.

Des de començament d’any, la pujada és del 1,4% amb una alça del 0,8% en nova i un 1,5% en segona mà. Les xifres del primer trimestre d’aquest any ja van començar a reflectir una moderació en el ritme de caigudes de preus de l’habitatge que va començar 2012 al 12,6% i 2013 en el 14,3% per després mantenir-se en l’entorn del 8% . Els preus de l’habitatge portaven caient des del segon trimestre del 2008, de manera que acumulaven ja gairebé 6 anys de descensos.

De tornada al segon trimestre de l’any, els preus van pujar un 1,7% enfront dels tres primers mesos de l’any: els de l’habitatge nou ho van fer un 0,6% i els de la segona mà van augmentar un 1,9%. Per comunitats autònomes, i en taxa anual, els preus van pujar en vuit amb Madrid, amb un 2,7%, i València, amb un 2,3%, al capdavant. També es van registrar increments a Andalusia, Balears, Cantàbria, Catalunya, Galícia, Múrcia i la ciutat autònoma de Melilla. A la banda contrària, van seguir baixant els preus en altres nou comunitats ia Ceuta. Els majors descensos es van donar a Navarra, amb una caiguda del 6,1%, ia Extremadura, amb un descens del 3,5%.

Font: La Vanguardia digital 2014.09.08

Call Now Button