Neix l’Observatori de Barcelona per la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA) amb l’objectiu de mantenir la ciutat com un referent internacional en matèria de rehabilitació.

Quinze entitats professionals relacionades amb la construcció, entre elles, el Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, han format, junt amb l’Àrea d’Hàbitat Urbà, l’Observatori de Barcelona per la Rehabitació Arquitectònica (OBRA) en una sessió constituent presidida per l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias.

El Govern municipal mantindrà la seva aportació econòmica en la nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació 2013, que fa una forta aposta per l’eficiència energètica. Segons va informar Trias “per cada euro invertit en ajuts i subvencions, aconseguim 4 euros d’inversió privada”.

OBRA neix amb l’objectiu de promoure la innovació en el camp de la rehabilitació, així com convertir-se en un punt d’informació de referència en el sector. El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha posat èmfasi en l’oportunitat que suposa aquesta nova aliança, també a nivell internacional.

Entre las entitats fundadores d’Obra hi ha diversos gremis empresarials, col.legis professionals, federacions de veïns i centres de formació. L’associació es finançarà amb les aportacions dels socis i es constituirà en tres grups de treball: de formació, de projecció internacional i de normativa.

Font: bcn.cat

Call Now Button