El Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMV) ha anunciat aquest dimarts l’inici del període de presentació de sol·licituds d’ajudes per a la rehabilitació de pisos, el termini de la qual comença el 2 de maig. La consulta de les bases i la presentació de les peticions es poden fer en la web del consorci: L’organisme ha habilitat també una eina digital en el seu web que permet fer una simulació de sol·licitud de rehabilitació. La convocatòria és pel sistema de concurrència no competitiva; és a dir, els primers que es presentin seran els que tindran més possibilitats d’obtenir la subvenció en el cas que s’esgotin els fons.

Les ajudes concedides poden arribar fins al 80% del cost de la rehabilitació, amb un cost màxim de 21.400 euros per habitatge. Entre les reformes que es faran consten la renovació de façanes i cobertes, amb la incorporació d’aïllament, la construcció de nous ascensors i l’actualització de les instal·lacions comunitàries.

El Pla Metropolità de Rehabilitació d’Habitatges prioritza la intervenció allà on es detecti més vulnerabilitat social. Els factors que determinaran els àmbits en els quals s’actuarà són els següents: l’antiguitat dels edificis, la renda familiar disponible, la capacitat de gestió i captació de subvencions de les comunitats de propietaris i els consums energètics.

En funció de l’eficiència energètica que s’aconsegueixi una vegada rehabilitat un edifici, les ajudes concedides poden arribar fins al 80% del cost de la rehabilitació, amb un cost màxim de 21.400 euros per habitatge. En els casos de gran vulnerabilitat econòmica, la subvenció pot arribar al 100%.

La subvenció s’abonarà en la comunitat de propietaris i quedarà inscrita en el registre de la propietat com una càrrega: caldrà tornar l’import amb l’IPC actualitzat en cas de venda de l’habitatge. A més de les subvencions per a obres de rehabilitació, la convocatòria preveu ajudes de fins a 3.000 euros per a obres de millora d’eficiència energètica dins dels domicilis que cobreixin fins al 40% de l’import.

Call Now Button