En el marc de la celebració del Saló Internacional de la Construcció Construmat, Vila també s’ha reunit avui amb el Ministre de Ciutats de Brasil per establir ponts de col•laboració econòmica.

El conseller de Territori i Sosteniblitat, Santi Vila, ha apostat avui per donar un nou impuls al sector de la construcció a partir del foment de la rehabilitació, la internacionalització de les empreses i la inversió en recerca i desenvolupament (I+D). Vila ha fet aquestes declaracions durant el dinar inaugural del Saló Internacional de la Construcció Construmat, que ha obert les seves portes aquesta tarda a Barcelona.

En aquest sentit, ha insistit en la necessitat que la construcció sigui vista com “un sector d’alt valor afegit que ha de repercutir en benefici de la marca Catalunya a nivell internacional” i ha assegurat que “Catalunya no sortirà de la crisi sense tenir en compte el sector de la construcció”.

Vila ha recordat que per primera vegada, l’any 2011, les vendes als mercats exteriors van superar les del mercat espanyol i considera que “aquesta tendència és tot un símbol d’un canvi d’etapa que cal consolidar, sense que això vulgui dir renunciar a cap mercat”. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha afegit que “la construcció no és aliena a aquesta dinàmica i les dades demostren com les exportacions de la construcció espanyola ja han superat els nivells d’abans de la crisi”.

Pel que fa al model de creixement, ha apuntat que “hem de confiar més en projectes de millora urbana que no pas d’expansió urbana perquè ja no es tracta de construir ciutat enfora, sinó ciutat endins”. Vila ha manifestat que “l’administració ha de tenir un rol actiu en aquesta nova etapa”, a través de reformes que serveixin per eliminar traves administratives i estímuls que permetin tirar endavant els processos de rehabilitació.

Font: Nota de premsa gencat

 

Call Now Button